Μαθήματα ξένων γλωσσών προετοιμάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ

19 Ιουλίου 2012

 

Tο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ διερευνά τη δυνατότητα να οργανωθούν την περίοδο Σεπτέμβριος 2012 – Μάιος 2013 νέα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών για τα μέλη της Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι συνάδελφοι να ενημερώσουν τη γραμματεία με email (seminars@morfotiko.gr) αν ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε κάποιο από τα παρακάτω σχήματα.

Το οριστικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί έπειτα από συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους φορείς και ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων. Οι συνάδελφοι ωστόσο πρέπει να έχουν εκ των προτέρων υπόψη τους τα εξής:

  • Τμήματα θα συγκροτηθούν μόνο αν υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων.
  • Τα μαθήματα θα συνεχίζονται μόνο εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων παραμένει στην πορεία κατά το δυνατόν σταθερός. Η δήλωση συμμετοχής όταν καταρτιστεί το οριστικό πρόγραμμα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και η συνέπεια καθενός στην παρακολούθηση των μαθημάτων επηρεάζει το τμήμα στο σύνολό του.
  • Κάθε συμμετέχων θα αναλαμβάνει μικρό μέρος της δαπάνης για τα δίδακτρα που θα καταβάλει το Μορφωτικό Ίδρυμα.

1.ΙΤΑΛΙΚΑ

Επίπεδο αρχαρίων. Τα μαθήματα (δύο δίωρα κάθε εβδομάδα) θα πραγματοποιούνται στην ΕΣΗΕΜ-Θ με διδάσκουσα τη συνάδελφο Σμαρώ Χρηστίδου, πτυχιούχο του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

2.ΓΑΛΛΙΚΑ

Επίπεδο αρχαρίων. Τα μαθήματα (δύο τρίωρα κάθε εβδομάδα) θα πραγματοποιούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. 

3. ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Α) Επίπεδο αρχαρίων. Τα μαθήματα (δύο τρίωρα κάθε εβδομάδα) θα πραγματοποιούνται στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Β) Θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά η φοίτηση των συναδέλφων που παρακολούθησαν τα μαθήματα την περσινή περίοδο. 

Για την έγκαιρη κατάρτιση των προγραμμάτων είναι απαραίτητο να έχουν συγκεντρωθεί όλες οι αιτήσεις ενδιαφέροντος ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

 

 

Facebook Twitter