Κρούσματα βίας εναντίον δημοσιογράφων

10 Δεκεμβρίου 2008

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης με αγανάκτηση και οργή καταδικάζει τη δράση όσων θεωρούν ότι η βία μπορεί να αποτελεί επιχείρημα, ταυτίζουν την άσκησή της με έκφραση κριτικής και επιχειρούν με τη χρήση της να ελέγξουν την ενημέρωση.

Στην Ξάνθη αστυνομικοί ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν συνάδελφο που κάλυπτε διαδήλωση. Στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον τηλεοπτικών συνεργείων, έκαψαν και πετροβόλησαν οχήματα τηλεοπτικών σταθμών, κατέστρεψαν εξοπλισμό, προκάλεσαν τραυματισμούς και έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι μπαίνουν στο στόχαστρο ομάδων που ασπάζονται την κουλτούρα της βίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά από τις αρμόδιες αρχές να ασκήσουν επιτέλους το καθήκον τους και να προστατεύσουν τον δημοσιογραφικό κόσμο από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες στρέφονται εναντίον της ίδιας της ελευθερίας του Τύπου.
Το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι ουδέποτε υπέκυψαν σε απόπειρες τρομοκράτησής τους και επιτελούν το έργο τους με κάθε κόστος, δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού για κανέναν. Τουναντίον καθιστά μεγαλύτερη ακόμη την ευθύνη όσων αδιαφορούν για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.  
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter