Κυβερνητική υπαναχώρηση για τη δημόσια ενημέρωση στη Β. Ελλάδα

10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακόλουθος για μιαν ακόμη φορά εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο ζήτημα της Δημόσιας Ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην ομιλία του στην 79η ΔΕΘ αναίρεσε πλήρως τον εαυτό του παίρνοντας πίσω την εξαγγελία που ο ίδιος έκανε στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου, υποσχόμενος ότι «σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης, της ΝΕΡΙΤ, από τη Θεσσαλονίκη».

Το «δεύτερο Κανάλι» μετασχηματίστηκε όμως το περασμένο Σάββατο 6/9 σε «Γενική Διεύθυνση Περιφερειακού Περιεχομένου», από την οποία «πολύ σύντομα θα γίνεται ο συντονισμός παραγωγών από τη Βόρεια Ελλάδα».

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιμένουν να αγνοούν επιδεικτικά το αίτημα που έχουν διατυπώσει από τον περασμένο Ιανουάριο φορείς και θεσμοί της Βόρειας Ελλάδας, να λειτουργήσει στα πρότυπα της ΕΡΤ3 πλήρες ραδιοτηλεοπτικό σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζόμενους.

Τη στιγμή που η Δικαιοσύνη, με διαδοχικές αποφάσεις της, επιβεβαιώνει ότι το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν μια παράνομη κι αντιδημοκρατική επιλογή, η κυβέρνηση εγκαταλείποντας όλα τα προσχήματα εξακολουθεί να περιορίζει με κάθε τρόπο το δικαίωμα των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας στη Δημόσια Ενημέρωση και να στήνει ανταποκριτικά γραφεία, συνεργαζόμενα με εταιρίες παραγωγής για ενοικίαση προγράμματος, αντί άρτιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.

Τη στάση αυτή εμπράκτως συμμερίζεται και υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, που δυστυχώς περιορίζεται μόνο σε δημόσιες δηλώσεις για την ανάγκη να υπάρξει σταθμός στη Θεσσαλονίκη χωρίς όμως να επηρεάζει στο παραμικρό τις υπέρ του αντιθέτου κυβερνητικές αποφάσεις.

Facebook Twitter