Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ3

15 Ιουνίου 2010

 

Σειρά κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ κηρύσσει η ΕΣΗΕΜ-Θ, αντιδρώντας μαζί με τις άλλες Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ στη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.

Λίγες ημέρες πριν να λήξουν οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου δημοσιογράφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ 3 και διασφαλίζουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα των προγραμμάτων του σταθμού, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για να συνεχιστεί η απασχόλησή τους και να αποκατασταθεί η εργασιακή νομιμότητα με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου.
Για τον λόγο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ 3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010, από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.
Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για την αποκατάσταση των συμβασιούχων συναδέλφων που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα προβεί στις ακόλουθες κινητοποιήσεις:

 Στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, τις ώρες 08.00-12.00 και 19.00-21.00.
 Στάσεις εργασίας την Τρίτη 22 Ιουνίου, τις ώρες 08.00-12.00 και 19.00-21.00.
 Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 23 Ιουνίου.
 Σαρανταοκτάωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη 28, 29 Ιουνίου.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ διεκδικεί την ικανοποίηση των αιτημάτων που η Δικαιοσύνη έχει ήδη κρίνει νόμιμα και ορθά:
 

Να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου με όλους τους δημοσιογράφους που πραγματικά και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων της ΕΡΤ3.

 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter