Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ3

23 Δεκεμβρίου 2008

 

Στα όρια της αντοχής τους εξωθούνται οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ 3, που αναμένουν από τον  υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προσφάτως ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ:

  • Να ανανεώσει άμεσα, χωρίς να μεσολαβήσει καμία διακοπή, όλες τις συμβάσεις συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες λήγουν στις 31/12/2008.
     
  • Να προκηρύξει άμεσα θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ Α.Ε. για να απορροφηθούν ως εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί δεδομένο ότι ο κ. Παυλόπουλος θα ενεργήσει με την ταχύτητα και τη σοβαρότητα που επιβάλλουν η κατάσταση, η ιδιότητά του, αλλά και ο σαφής τρόπος με τον οποίο ο ίδιος διαβεβαίωσε τη διοίκηση της Ένωσης ότι θα  επιλύσει το πρόβλημα.

 Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα αντιδράσει με σειρά κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 31/12/2008, από τις 11.00 ως τις 15.00, την οποία θα ακολουθήσει, σε πρώτη φάση, 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2/1/2009.

 Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη Διοικούσα Επιτροπή και τη Γενική Διεύθυνση της  ΕΡΤ3 να μην προβούν στην παραμικρή  ενέργεια που θα άνοιγε τον δρόμο για την κατάρτιση νέων συμβάσεων έργου, οι οποίες όχι μόνο θα ανατρέψουν την αποκατάσταση συναδέλφων που επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της, αλλά θα συνέβαλλαν στη διόγκωση και τη διαιώνιση του προβλήματος με τη δημιουργία μιας ακόμη γενιάς συμβασιούχων.

 Επίσης, να ενημερώσουν τον υπουργό για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της ΕΡΤ3, καθώς και για την αναγκαιότητα να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των σταθμών.

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter