Καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση

24 Ιουνίου 2005
 
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2005, η αποφασισμένη από το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά».

Οι συνάδελφοι συμμετείχαν καθολικά και με αγωνιστικό φρόνημα στην κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών και των αναδρομικών τους, καθώς και για την ελλιπή τήρηση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ».
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων και στην απεργιακή συγκέντρωση που συγκάλεσε η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. έξω από τα γραφεία του συγκροτήματος. Σε αυτήν έδωσαν το «παρών» και εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς δημοσιογράφους εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, καθώς και η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ακόμη πιο αποφασιστικό τρόπο, όπως θα κρίνει πρόσφορο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.
 
Facebook Twitter