Καθυστερούν να πληρώσουν δεδουλευμένα στα δημοτικά ΜΜΕ

19 Οκτωβρίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με ανησυχία παρακολουθεί τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να διολισθαίνει στην τακτική της καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, TV 100, FM 100.

Τέτοιες πρακτικές είναι απολύτως ασύμβατες με τον κατά την ευρεία έννοια δημόσιο χαρακτήρα των συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης, και η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει ότι η υιοθέτησή τους είναι προσωπική επιλογή του αντιδημάρχου οικονομικών Χασδάι Καπόν. Επιλογή συνεπής προς τη γενικότερη στάση του έναντι των εργαζομένων του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης, η οποία συχνά εκτρέπεται στην οδό της ειρωνείας.

Τα δημοτικά ΜΜΕ, όμως, δεν είναι προσωπική επιχείρηση του κ. Καπόν, και η καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας εργαζομένων των οποίων οι αποδοχές έχουν ήδη συρρικνωθεί αποτελεί γι’ αυτούς ζήτημα επιβίωσης. Ο κ. Καπόν επιλέγει να κρατά σε ιδιότυπη ομηρία τους εργαζόμενους, ενώ ο ίδιος πληρώνεται κανονικά και χωρίς καθυστέρηση τον μισθό του. 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον πρόεδρο της ΔΕΠΘΕ και δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα ενός μηνός που τους οφείλονται. Οι διαβεβαιώσεις, άλλωστε, του αντιδημάρχου οικονομικών για πλεονασματικό ταμείο στον δήμο Θεσσαλονίκης, διευκολύνουν την αναγκαία αυτήν αποκατάσταση.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η ΕΣΗΕΜ-Θ θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι σε μια χρονική περίοδο που η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100 χρόνια ελευθερίας της και τα δημοτικά Μέσα έχουν αυξημένες υποχρεώσεις έναντι της τοπικής κοινωνίας.

 

Facebook Twitter