Καθήκον όλων η υπεράσπιση της αυτορρύθμισης

7 Φεβρουαρίου 2018

 

Το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας αποτελεί εκλεγμένο και ανεξάρτητο όργανο της ΕΣΗΕΜ-Θ, η διατύπωση κρίσεων για ζητήματα που ο ίδιος ο τίτλος του υποδεικνύει είναι καθήκον του, και κάθε απόπειρα περιορισμού του αντιστρατεύεται την αρχή της αυτορρύθμισης, την οποία υπερασπίζεται σταθερά ο δημοσιογραφικός κλάδος.

Σύμφωνα με την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έπειτα από εισήγηση του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας εξέτασε περαιτέρω το θέμα της πλημμελούς κάλυψης του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ3, δεν προκύπτει λόγος για πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει τις επιθέσεις και τα υβριστικά σχόλια εις βάρος των μελών του Συμβουλίου Τιμής και Δεοντολογίας. Τα μέλη του είναι συνάδελφοι καταξιωμένοι μέσα από τη μακρά επαγγελματική διαδρομή τους, η οποία μάλιστα για τέσσερις από αυτούς συνδέθηκε και με την ΕΡΤ3.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι οι αρχές της αυτορρύθμισης και της αλληλεγγύης επιβάλλουν σε όλα τα μέλη της Ένωσης να διατυπώνουν  με νηφαλιότητα και τηρώντας τις αρχές της δεοντολογίας τυχόν κρίσεις για το δημοσιογραφικό έργο συναδέλφων τους. Προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις, πολύ περισσότερο όταν διατυπώνονται ανώνυμα, όχι μόνο είναι ασυμβίβαστες με τις αρχές του επαγγέλματος, αλλά γίνονται όπλο στα χέρια των εχθρών της δημοσιογραφίας. 

 

Facebook Twitter