Κατάσχεται σπίτι δημοσιογράφου μετά από αγωγή για δημοσίευμα

5 Νοεμβρίου 2004
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει απερίφραστα την επιχειρούμενη οικονομική εξόντωση της συναδέλφου μέλους της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Αγγελικής Σιντέτα, ύστερα από αγωγή «θιγέντος» για δημοσίευμά της. Η συνάδελφος καλείται να πληρώσει, στην κυριολεξία, με το σπίτι της, το οποίο κατάσχεται, την επαγγελματική της υποχρέωση στην ενημέρωση.

Η υπόθεση φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια τις συνέπειες του τυποκτόνου νόμου 1178/81, τις οποίες η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. είχε από καιρό επισημάνει προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει αστική αποζημίωση επί προσβολής της προσωπικότητας δια του Τύπου.  
Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταδικάζει επίσης τη στάση του εργοδότη της συναδέλφου, ο οποίος προβαίνοντας εν αγνοία της δημοσιογράφου σε συμβιβασμό με τον «θιγέντα», την άφησε έκθετη και ακάλυπτη στις εισπρακτικές του επιδιώξεις.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. τίθεται αλληλέγγυο προς τη συνάδελφο, καλεί τον εργοδότη της να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του και απευθύνει εκ νέου έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς να ενεργήσουν άμεσα για την τροποποίηση της τυποκτόνου διάταξης του Ν. 1178/81.
 
Facebook Twitter