Καμία νέα μείωση στα αποθεματικά των Ταμείων

4 Δεκεμβρίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγράφει και δεσμεύει με τις διαβεβαιώσεις τους τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ότι δεν θα εμπλακούν τα ασφαλιστικά Ταμεία στη διαδικασία εξαγοράς των ομολόγων, ούτε και η Τράπεζα της Ελλάδος, που διαχειρίζεται το κοινό κεφάλαιο των ασφαλιστικών Ταμείων και τα ΝΠΔΔ.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την απόφασή της ότι τυχόν απόπειρα να υφαρπαγούν πάλι τα αποθεματικά, αλλά και οι πόροι των Ταμείων μας, θα συναντήσει με όλα τα μέσα την καθολική, πανελλαδική και μαχητική αντίσταση όλων των εργαζομένων στο χώρο της Ενημέρωσης.
Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία διατρανώνει την πάγια θέση της σύμφωνα με την οποία αντιτίθεται στην υπαγωγή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ, επιμένοντας στο αυτονόητο αίτημά της για επέκταση της ασφάλισης σ’ όλους τους εργαζομένους στο Διαδίκτυο.
Παράλληλα η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις να διατηρήσουν αμείωτη την αγωνιστική επαγρύπνηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και να διεκδικήσουν αποφασιστικά και μαχητικά την επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων μας.
Τέλος, με πάνω από 1.100 άνεργους δημοσιογράφους και με λεηλατημένους όλους τους μισθούς και τις συντάξεις, μαζί με την ανασφάλεια των εργαζομένων από το νέο κύμα απολύσεων, η ΠΟΕΣΥ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο νέο φορολογικό πογκρόμ, που απειλεί με βάρβαρο αφανισμό όλες τις ελληνικές οικογένειες.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

Facebook Twitter