Ιταλία, Σουηδία, Ιράν στις “Ιστορίες του Καλοκαιριού”

25 Αυγούστου 2014

Από την Ευρώπη του ’60 ως το σύγχρονο Ιράν ταξιδεύουν οι τρεις ταινίες με τις οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης στον κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» (Φιλικής Εταιρείας 44, τηλ. 2310261727).

Σήμερα (Δευτέρα 25/8) και αύριο (Τρίτη 26/8) προβάλλεται η ταινία του Ρενέ  Κλεμάν «Γυμνοί στον Ήλιο» (1960), εμπνευσμένη μεταφορά του ήρωα της Πατρίτσια Χάισιμιθ, Τομ Ρίπλεϊ, στην μεγάλη οθόνη με τον Αλέν Ντελόν και τη Ρόμι Σνάϊντερ.

Την Τετάρτη 27/8 και την Πέμπτη 28/8 προβάλλεται η ταινία «Θεού θέλοντος» (2007) του Αμίρ Τσάμντιν, που περιγράφει μια ιστορία ανατρεπτικού έρωτα στη Σουηδία της δεκαετίας του ’70 και αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο την εποχή και την ατμόσφαιρά της. 

Την Παρασκευή 29/8 και το Σαββατοκύριακο (30-31/8) προβάλλεται η ταινία του Ματζίντ Ματζιντί  «Και τα σπουργίτια τραγουδούν» (2011), μια συγκινητική ιστορία για τα διλήμματα που επιφυλάσσει η ζωή για χάρη της επιβίωσης, με φόντο την Τεχεράνη και την ιρανική επαρχία.  

Κάθε βράδυ γίνονται στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» δύο προβολές, στις 9 μ.μ. και στις 11 μ.μ. Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» θα συνεχιστούν ως τις 7 Σεπτεμβρίου. Δείτε διαδικτυακά το πλήρες πρόγραμμα ή αναζητήστε το σε έντυπη μορφή σε καφέ και βιβλιοπωλεία του κέντρου, στο «Μακεδονικόν», αλλά και στους θερινούς κινηματογράφους «Ναταλί» και «Απόλλων». 

Facebook Twitter