Ύστατος χαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά

25 Αυγούστου 2014

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ προσθέτει το δικό του νεύμα αποχαιρετισμού στο κατευόδιο του Εμμανουήλ Κριαρά, που κηδεύεται αύριο, Τρίτη 26/8, στις 12.00, από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Το ερευνητικό και μελετητικό έργο του Εμμανουήλ Κριαρά, κολοσσιαίο στην έκταση, τη σημασία και την επιρροή του, δεν προώθησε απλώς την επιστημονική γνώση, αλλά παρέδωσε στην εκπαίδευση και την κοινωνία μέθοδο και μέσα για να αξιοποιήσει αποτελεσματικά το πιο κρίσιμο εργαλείο της, τη γλώσσα. Παράλληλα, κόμισε ο ίδιος με αυτόν τον εφαρμοσμένο τρόπο στοιχεία και πνεύμα ανανέωσης στη γλώσσα, έγινε διαμορφωτής της εξέλιξής της, κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι των Γραμμάτων κατορθώνουν. Ευτυχώς πρόλαβε να δει το αποτέλεσμα της προσφοράς του και να χαρεί, με τον γενναιόδωρο και πάντα μετριοπαθή τρόπο του, την αναγνώριση που άξιζε στην προσωπικότητα και το έργο του.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ είχε αφιερώσει την πρώτη εκδήλωσή του, τον Φεβρουάριο του 2007, στον Εμμανουήλ Κριαρά, ως συμβολική υπόμνηση του μεγέθους, της εμβέλειας, της αποτελεσματικότητας που χρησιμεύει να έχουν ως οδηγό όσοι επιχειρούν να προσεγγίσουν τα πεδία της επιστήμης και του πνεύματος. Είναι βέβαιο ότι η μετά θάνατον διαδρομή του έργου του αείμνηστου δασκάλου θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τα πεδία αυτά.

 

Facebook Twitter