ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Στάση εργασίας την Δευτέρα

2 Νοεμβρίου 2007
 
Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχοντας στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων «Υπερασπιστείτε τη δημοσιογραφία», κηρύσσει δίλεπτη στάση εργασίας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής ευθύνης της τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου από τις 14.00 ως τις 14.02.

Την ίδια κινητοποίηση έχουν κηρύξει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη οι ενώσεις-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας η ΕΣΗΕΜ-Θ θα διανείμει με τις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων Αγγελιοφόρος και Μακεδονία σχετικό μονόφυλλο έντυπο, το οποίο αναρτάται σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα της Ένωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους:
–       να συμμετάσχουν στη συμβολική αυτή κινητοποίηση ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας τους για τις πολλαπλές επιθέσεις που δέχεται το επάγγελμα με αυτή των συναδέλφων τους σε ολόκληρη την Ευρώπη
–       να φροντίσουν για τη μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του σχετικού εντύπου προωθώντας το ηλεκτρονικά σε λίστες παραληπτών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτουν.  
Επίσης καλεί τους συναδέλφους προϊσταμένους σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα να μεριμνήσουν ώστε την ώρα της στάσης εργασίας να προβάλλεται και να μεταδίδεται το ακόλουθο μήνυμα:
 
Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ
οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν
δίλεπτη συμβολική στάση εργασίας
συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία
«Υπερασπιστείτε τη δημοσιογραφία»
 
Μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ευρώπη, οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας – Θράκης υπερασπίζονται:
 
– Την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία τους
– Την ποιότητα του δημοσιογραφικού έργου, ενάντια στις συνθήκες εμπορευματοποίησης, τον άκρατο ανταγωνισμό και τις πολιτικές πιέσεις
– Την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
– Την ασφάλεια στη δουλειά τους
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ενημερωτικό φυλλάδιο
 
 
 
Facebook Twitter