Υπενθύμιση των αρχών δεοντολογίας

6 Μαρτίου 2009

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα  μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που θα γίνει την Κυριακή 8/3/2009 στη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει σε όλους τους συναδέλφους ότι αποτελεί υποχρέωσή τους να ενεργούν βάσει του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ και των αρχών δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτονόητο είναι ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να αποτρέπουν τη δημοσίευση ή τη μετάδοση σχολίων που, εκτρεπόμενα από τα όρια της ενημέρωσης, συμβάλλουν στη δημιουργία πόλωσης, η οποία ενδέχεται να λάβει ανεπιθύμητες διαστάσεις. Τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη, στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων, δεν πρέπει να δώσουν διέξοδο σε ανάλογα αντανακλαστικά.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ συντάσσεται με όλους τους φορείς και παράγοντες που θεωρούν ότι τόσο η συγκεκριμένη αναμέτρηση όσο και κάθε άλλο αθλητικό γεγονός πρέπει να διεξάγεται σε ήρεμο κλίμα, χωρίς έκτροπα, όπως αυτά που κατά καιρούς έχουν δυστυχώς σημειωθεί ανά τη χώρα.  
 
 
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter