Εικοσιτετράωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο – Ουσιαστικό διάλογο ζητάει η ΕΣΗΕΜ-Θ

10 Οκτωβρίου 2011

Με νέα εικοσιτετράωρη απεργία, που θα αρχίσει αύριο, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 14.00, απαντούν η ΕΣΗΕΜ-Θ και οι εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας.

Έπειτα από δύο δικαστικές αποφάσεις, στις οποίες τονίζεται ότι η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ όφειλε να εξετάσει από κοινού με τους εργαζόμενους και την Ένωση Συντακτών λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που επικαλείται, προτού προβεί σε καταχρηστικές απολύσεις, η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου περιορίστηκε να καλέσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ σε «ενημερωτική συνάντηση».
 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ ασφαλώς θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση που της απηύθυνε η διοίκηση της ΕΒΕ ΑΕ, τονίζει όμως, για μιαν ακόμη φορά προς τον εκδότη του Αγγελιοφόρου ότι αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος ώστε να βρεθούν από κοινού λύσεις για τα προβλήματα της εφημερίδας. Ασφαλώς, ο διάλογος αυτός δεν είναι δυνατόν να διεξάγεται με δεκατέσσερις απολυμένους δημοσιογράφους, με καταργημένο το αθλητικό τμήμα του φύλλου και με συρρικνωμένη τη δημοσιογραφική του ύλη.
 
Η εργοδοσία έχει τη δυνατότητα να αποδείξει –μέσα από έναν πραγματικό διάλογο– ότι στόχος της είναι να δοθεί ουσιαστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να διασφαλίσει πράγματι τη βιωσιμότητα του φύλλου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ενημερωτικό του χαρακτήρα και τις προδιαγραφές αξιοπιστίας που της διασφαλίζει το σύνολο του δημοσιογραφικού δυναμικού της.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Facebook Twitter