Εικοσιτετράωρη απεργία στον “Αγγελιοφόρο”

1 Φεβρουαρίου 2012
 
Ξεπερνά κάθε όριο ο εκδότης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, Αλέξανδρος Μπακατσέλος και θέτει σε πλήρη εφαρμογή εκδικητικό σχέδιο αφανισμού του δημοσιογραφικού δυναμικού χάρη στο οποίο επί 16 χρόνια ο ίδιος διατηρούσε παρουσία στον επιχειρηματικό χώρο της Ενημέρωσης.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει την απόφασή του να διακόψει την έκδοση του ημερήσιου φύλλου, επινόησε και ένα πρωτοφανές σχήμα για να συνεχίσει τις μαζικές απολύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος, συνδυάζοντας εξ ορισμού ασυνδύαστα μέτρα. Έτσι, ο εργοδότης που πριν από λίγους μήνες διακήρυττε ότι κανένας εργαζόμενος του Αγγελιοφόρου δε θα χάσει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωσή του, απειλεί τώρα ότι θα θέτει σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφους τους οποίους προηγουμένως θα έχει απολύσει με τη μέθοδο της προειδοποίησης!
 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ και οι δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου σταθερά, επί μήνες, πρότειναν στην επιχείρηση ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσει η επιχείρηση τα προβλήματα που επικαλείται. Καθίσταται πια προφανές ότι η πρόθεση του εκδότη και της διοίκησης δεν είναι άλλη από τη διάλυση της εφημερίδας και οδηγός της ένα τυφλό πείσμα να απαξιώσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί για μιαν ακόμη φορά την εργοδοσία να εγκαταλείψει αμέσως κάθε σχεδιασμό της που θα στερήσει την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας από μια εφημερίδα η οποία επί 16 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην τοπική ενημέρωση και κηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου (από τις 10 π.μ.) διεκδικώντας:
 
   ·   Να επανέλθουν οι απολυμένοι δημοσιογράφοι στις θέσεις τους.
   ·   Να ανακληθούν οι προειδοποιήσεις απολύσεων που κοινοποίησε ή ετοιμάζεται να κοινοποιήσει η εργοδοσία  
   ·   Να προστατευθούν οι προδιαγραφές αξιοπιστίας που αντιστοιχούν στην εφημερίδα και να αποκατασταθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας της.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Facebook Twitter