Εικοσιτετράωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο

12 Οκτωβρίου 2011

Απολύτως καινοτόμο σχήμα λειτουργίας προτίθεται να προτείνει η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος στους εργαζόμενους: Ο εκδότης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του με χρήματα που θα παρακρατήσει από τις αμοιβές των εργαζομένων, τους οποίους κατόπιν θα απολύσει.

Ο διευθυντής του φύλλου θα προετοιμάζει την έκδοση χωρίς δημοσιογράφους, αποδεχόμενος ως απολύτως λογική την μοναδική προδιαγραφή που ρητά ομολόγησε η διοίκηση ότι θεωρεί αναγκαία: «Να κρεμιέται κάτι στο περίπτερο». Στο μεταξύ ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης θα πειραματίζεται, χωρίς το περιττό βάρος των δημοσιογράφων, στον άγνωστο (για τον ίδιο) κόσμο των Νέων Μέσων.

 
Αυτή ήταν η ουσία της «ενημερωτικής συνάντησης» που πραγματοποιήθηκε χτες στον Αγγελιοφόρο μεταξύ της διοίκησης της ΕΒΕ ΑΕ και των Ενώσεων, όπως αποτυπώθηκε στην απαίτηση να καλυφθούν από τους εργαζόμενους περίπου 2,5 από τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα οποία η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι της λείπουν – από εργαζόμενους που ή ίδια διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να απολύει.
 
Είναι σαφές ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα ακολουθήσει το εκδοτικό και διοικητικό σχήμα του Αγγελιοφόρου στην παραδοξότητα που είναι αποφασισμένο να υπηρετήσει, θυσιάζοντας όχι μόνο εργαζόμενους αλλά και το ίδιο το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους, την εφημερίδα, με μοναδικό στόχο να διασώσουν το γόητρό τους, τη δημόσια εικόνα τους και τα εισοδήματά τους – όλα αναντίστοιχα, πάντως, προς το αποτέλεσμα που η πραγματικότητα δείχνει. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στον Αγγελιοφόρο, που θα αρχίσει αύριο, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 13.30.
             
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί για μιαν ακόμη φορά την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε και της επαναλαμβάνει ότι έχει τη δυνατότητα να αποδείξει –μέσα από πραγματικό διάλογο– ότι στόχος της είναι να διασφαλίσει πράγματι τη βιωσιμότητα του φύλλου, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ενημερωτικό του χαρακτήρα και τις προδιαγραφές αξιοπιστίας που της διασφαλίζει το σύνολο του δυναμικού της.
 
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια
 
ΕΣΗΕΜ-Θ                                         ΕΠΗΕΘ
 
 
Facebook Twitter