Εικοσιτετράωρες απεργίες για το ασφαλιστικό

21 Νοεμβρίου 2007

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης επιστρέφει ως απαράδεκτο στην κυβέρνηση το ισοπεδωτικό σχέδιο που απεργάζεται για να καταληστεύσει πόρους και αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Οι εμπνευστές και οι διακινητές παρόμοιων σχεδίων θα όφειλαν τουλάχιστον να συμπεριφέρονται με σεβασμό απέναντι σε ασφαλισμένους που ουδέποτε επιβάρυναν τα κρατικά ταμεία, σε φορείς αυτοδιοικούμενους και ανεξάρτητους. Είναι όμως βολικότερο να τους επιβουλεύονται και να αναζητούν σε αυτούς έτοιμες λύσεις για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια και απροθυμία να λάβουν μέτρα για την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, τις παγωμένες οφειλές στα Ταμεία, τη διαρροή του αγγελιοσήμου.
 
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, ως πρώτη απάντηση στους απαράδεκτους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών και την ΠΟΕΣΥ, κηρύσσει δύο 24ωρες προειδοποιητικές απεργίες σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου.
 
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις αυτές και να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για όποιες ενέργειες απαιτηθούν ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να αποκρουστεί η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου.
 
                                                                  

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter