Οικονομική ενίσχυση ανέργων – Χριστούγεννα 2019

3 Δεκεμβρίου 2019

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει των Χριστουγέννων.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

  • Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα.
  • Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της τελευταίας φορολογικής τους δήλωσης (για το έτος 2018).

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 13.00 της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 7.000,00 € (2.000,00 € επιπλέον για κάθε παιδί). Τυχόν εισόδημα από αποζημίωση ή από επίδομα ανεργίας δεν συνυπολογίζεται.

Δεν δικαιούνται οικονομική ενίσχυση:

Τα μέλη που είναι άνεργα για περισσότερα από πέντε χρόνια (πριν από τις 1/1/2015) ή έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από την ΕΣΗΕΜ-Θ πάνω από δέκα φορές.

Τα μέλη που οφείλουν συνδρομές πέντε ετών και άνω (τελευταίο εξοφλημένο έτος το 2014). Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜ-Θ η οφειλή συνδρομών άνω του ενός έτους είναι τυπικά λόγος διαγραφής).

Τα μέλη που έχουν συνολικές οφειλές προς την ΕΣΗΕΜ-Θ (δάνεια και συνδρομές) από 1.000,00 € και άνω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία.

Facebook Twitter