Οικονομική ενίσχυση ανέργων για το Πάσχα 2016

29 Μαρτίου 2016

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ΕΤΑΠ ΜΜΕ) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει του Πάσχα.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

  • Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
  • Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής τους δήλωσης (εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει για να λάβουν την αντίστοιχη ενίσχυση τα Χριστούγεννα του 2015) ή το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν για το τρέχον έτος.

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 5 μ.μ. της Τρίτης 5/4/2016.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα ή το δηλωμένο οικογενειακό εισόδημα τις 12.000€. Επιπλέον υπολογίζονται για κάθε ανήλικο τέκνο 2.000€. Τυχόν εισόδημα από αποζημίωση ή από επίδομα ανεργίας δεν συνυπολογίζεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία.

Facebook Twitter