Οικονομική ενίσχυση ανέργων ενόψει του Πάσχα 2015

18 Μαρτίου 2015

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ΕΤΑΠ ΜΜΕ) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει του Πάσχα.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει:

  • Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται στην  ηλεκτρονική φόρμα η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ.
  • Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2013 (εφόσον δεν το έχουν ήδη κάνει για να λάβουν την αντίστοιχη ενίσχυση τα Χριστούγεννα του 2014).

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 5 μ.μ. της Δευτέρας 30 Μαρτίου.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 12.000€. Επιπλέον υπολογίζονται για κάθε ανήλικο τέκνο 2.000€. Τυχόν εισόδημα από αποζημίωση ή από επίδομα ανεργίας δεν συνυπολογίζεται.

Συνάδελφοι που έμειναν άνεργοι από 31/12/2014 και εξής, και συνεπώς στο εκκαθαριστικό τους αποτυπώνεται το εισόδημα που είχαν την περίοδο που ακόμη εργάζονταν, θα βεβαιώσουν οι ίδιοι με υπεύθυνη δήλωση ότι το εισόδημά τους για το έτος 2014 δεν ξεπερνά τις 12.000€ (επιπλέον 2.000€ για κάθε ανήλικο παιδί).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία.

Facebook Twitter