Οικονομική ενίσχυση ανέργων ενόψει των Χριστουγέννων

13 Νοεμβρίου 2013

H Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της που είναι άνεργα ή βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ (επίδομα ΕΤΑΠ ΜΜΕ) ότι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ενόψει των Χριστουγέννων.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται πρέπει: 

  • Να υποβάλουν σχετικό αίτημα συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται σε αυτήν την ηλεκτρονική φόρμα .
  • Να καταθέσουν (ή να στείλουν) στη Γραμματεία της Ένωσης το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής τους δήλωσης για το έτος 2012.

Η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω στοιχείων λήγει στις 5 μ.μ. της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου.

Το γενικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση ή μη της οικονομικής ενίσχυσης είναι να μην ξεπερνά το βεβαιωμένο από το εκκαθαριστικό σημείωμα οικογενειακό εισόδημα τις 15.000 € για όσους συναδέλφους είναι άνεργοι ή σε επίσχεση εργασίας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Για τους συναδέλφους που έμειναν άνεργοι ή προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2013 (και συνεπώς το εκκαθαριστικό δεν αποτυπώνει την τρέχουσα οικονομική κατάστασή τους), το όριο αυτό υπολογίζεται σε 20.000 €. Οι εν λόγω συνάδελφοι πρέπει επίσης να καταθέσουν ή να στείλουν στη γραμματεία αντίγραφο της απόφασης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας από το οποίο θα φαίνεται ότι η επιδότηση έχει λήξει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα συνεκτιμήσει τα στοιχεία που θα δηλωθούν και θα αποφασίσει για τη χορήγηση των βοηθημάτων κατά το μέτρο που επιτρέπει η δύσκολη και για τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της Ένωσης συγκυρία. 

Facebook Twitter