Ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και ενημέρωση

24 Σεπτεμβρίου 2009
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την ανησυχία του για τον περιορισμό των δημοσιογραφικών θέσεων εργασίας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, έναν κατεξοχήν ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η απομάκρυνση τριών δημοσιογράφων, για την οποία η εργοδοσία επικαλείται την οικονομική κρίση, δεν μπορεί παρά να πλήττει τον χαρακτήρα του σταθμού και να περιορίζει στοιχεία λειτουργίας που παγίως αποτελούν επιδίωξη της ΕΣΗΕΜ-Θ και κριτήριο στήριξης των προσπαθειών στον χώρο της Ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά και τη συνέλευση εργαζομένων του σταθμού, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ζήτησε να αναπληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι κενές θέσεις εργασίας δημοσιογράφων και να ενισχυθεί με κάθε εφικτό τρόπο το χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκεκριμένου Μέσου: το ενημερωτικό πρόγραμμά του.
 Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εντείνει τις προσπάθειές του για διασφάλιση των θέσεων εργασίας: πέρα από την πρόταση σχεδίου νόμου που προωθεί για ελάχιστο αριθμό εργαζομένων στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ ανά περιοχή σε πανελλαδικό επίπεδο, προγραμματίζει σειρά επαφών με τους διευθυντές των εν λόγω Μέσων στην Αθήνα.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter