Η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ανασκαφή 1» του ΚΘΒΕ κάνει πρεμιέρα στο Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ

19 Οκτωβρίου 2015

 

Πρεμιέρα στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, με φόντο τον Θερμαϊκό την ώρα που δύει ο ήλιος, κάνει η νέα δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τίτλο «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ανασκαφή 1».

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 17.30, το ΚΘΒΕ αρχίζει από την αίθουσα του Ιδρύματος στη Μορκεντάου 1 (1ος όροφος) ένα ταξίδι μνήμης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» κείμενα λογοτεχνών με καταβολές ή αναφορές στην πόλη, τα οποία θα παρουσιαστούν ως Αναλόγιο.

Αποσπάσματα από το έργο των Γιώργου Θέμελη, Γιάννη Τζανή, Νίκου Καββαδία, Φρίξου Μακρή, Νίνας Κοκκαλίδου-Ναχμία, Γιώργου Βαφόπουλου, Δημήτρη Μίγγα, Ζωής Καρέλλη, Θόδωρου Γρηγοριάδη, Γιώργου Γκόζη, Αλβέρτου Ναρ, Κωστή Μοσκώφ, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Κώστα Ταχτσή, Χρόνη Μίσσιου, Γιώργου Σκαμπαρδώνη και Ράσελ Θόρντον αποκαλύπτουν διαδοχικά στρώματα από το λογοτεχνικό και κοινωνικό υπέδαφος της Θεσσαλονίκης.

Στην πρεμιέρα θα είναι παρόντες συγγραφείς που συμμετέχουν με κείμενά τους στην «Ανασκαφή», καθώς και η Διοίκηση του ΚΘΒΕ, και μετά την παράσταση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.

Τα κείμενα του Αναλογίου, που φωτίζουν την παλιά αλλά και τη σύγχρονη ζωή της Θεσσαλονίκης, επέλεξε η Μαρία Τσιμά. Την παρουσίαση του Αναλογίου έχουν αναλάβει δύο τετραμελείς ομάδες ηθοποιών: Απόλλων Δρικούδης, Νίκος Κολοβός, Ρούλα Παντελίδου, Γιώργος Σφυρίδης και Νάσια Γεωργίου, Κώστας Ίτσιος, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Πολοζιάνης.

Στόχος του ΚΘΒΕ είναι η δράση «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ανασκαφή 1» να παρουσιαστεί σε όλους τους δήμους της πόλης, σε εναλλακτικούς χώρους, σε Μουσεία, σε Γυμνάσια και Λύκεια, σε φυλακές, κ.α.

Η είσοδος στην παράσταση της 4ης Νοεμβρίου 2015 είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Facebook Twitter