Η ΠΟΕΣΥ για τις συλλήψεις στη δολοφονία Καραϊβάζ

2 Μαΐου 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών παρακολουθεί με προσοχή και ικανοποίηση την υπόθεση της σύλληψης των δύο φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Παρ’ ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που οι στυγνοί δολοφόνοι στέρησαν τη ζωή του συναδέλφου μας, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε στην εξέλιξη των ερευνών. Θα πρέπει, βέβαια, να τονισθεί ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος αναμένει η υπόθεση αυτή να φθάσει μέχρι τέλους και να φωτιστούν όλες οι πτυχές της με την αποκάλυψη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει επούλωση των πληγών που άνοιξε η δολοφονία αυτή. Διότι δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι εκτός από την αφαίρεση της ζωής ενός συναδέλφου μας που έκανε ερευνητική δημοσιογραφία, ταυτόχρονα πλήγωσε βαθιά τη Δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση στον κόσμο και τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της δολοφονίας του συναδέλφου μας, κάτι που αποτελεί ζήτημα τιμής για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Facebook Twitter