Η κυβέρνηση απειλεί με λουκέτο τα δημοτικά ΜΜΕ

10 Σεπτεμβρίου 2013

Για μιαν ακόμη φορά η κυβέρνηση απειλεί να θυσιάσει την δημόσια ενημέρωση στον βωμό της απόλυτης αδυναμίας της να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις που ανέλαβε. Αυτή τη φορά στόχος γίνονται τα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία η κυβέρνηση, με την προσφιλή της μεθόδευση των διαρροών και των δηλώσεων-γρίφων ισχυρίζεται ότι θα εξορθολογίσει απολύοντας… το σύνολο των εργαζομένων τους!

    Με τις σημερινές μεθοδεύσεις της η κυβέρνηση δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι εκτελεί ένα συντονισμένο σχέδιο επίθεσης στο δικαίωμα των πολιτών σε ελεύθερη και ανεξάρτητη πληροφόρηση: Για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία-Θράκη, ενδεχόμενο «λουκέτο» των δημοτικών ΜΜΕ, έπειτα και από την βίαιη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, σημαίνει την πλήρη εξαφάνιση της δημόσιας ενημέρωσης, κατάσταση πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ και ο δημοσιογραφικός κόσμος της Μακεδονίας-Θράκης δε θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να εκτελέσει το καταστροφικό σχέδιό της «εξορθολογίζοντας» Μέσα Ενημέρωσης τα οποία, όπως στην περίπτωση της ΔΕΠΘΕ, ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραδέχεται ότι λειτουργούν πλέον με τρόπο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητές του.

Facebook Twitter