Οι Γιατροί του Κόσμου στους “Επίμονους Θεσσαλονικείς”

4 Απριλίου 2016

 

Στους Γιατρούς του Κόσμου – Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης αφιερώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ την ένατη εκδήλωση της σειράς με γενικό τίτλο «Επίμονοι Θεσσαλονικείς», τιμώντας στα πρόσωπα όσων συγκροτούν το τοπικό σχήμα της Οργάνωσης το σπάνιο κοινωνικό έργο που αυτή επιτελεί.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 19.30, στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος), εκπρόσωποι του Πολυϊατρείου και δημοσιογράφοι θα παρουσιάσουν φωτογραφικό υλικό και θα μιλήσουν για την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου, τη σημασία της οποίας ανέδειξε για μιαν ακόμη φορά η ταραγμένη επικαιρότητα του προσφυγικού ζητήματος: να  γίνει η υγεία βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Oργάνωσης φαρμακευτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπέρ των προσφύγων με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, την οποία χρηματοδότησαν η ίδια και μέλη της.

Οι  «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» είναι προσωπικότητες που με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της και, με μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, συνάρτησαν με αυτήν τη δική τους ταυτότητα. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στον κύκλο αυτό ο εκδότης του περιοδικού «Εντευκτήριο» Γιώργος Κορδομενίδης, ο φωτοειδησεογράφος Γιάννης Κυριακίδης, ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο θεατρολόγος Νικηφόρος Παπανδρέου, ο μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου, ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης, ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας.  

 

Facebook Twitter