Η ΕΣΗΕΜ-Θ συμπαρίσταται στους Ισπανούς συναδέλφους που απειλούνται με απολύσεις

20 Σεπτεμβρίου 2003

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, ως πλήρες μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, εξέφρασε την συμπαράστασή της προς στους συναδέλφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3 ΤV οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κύμα απολύσεων που απειλεί το εν τέταρτο του δημοσιογραφικού δυναμικού του σταθμού.

Μέσω της ΕΟΔ, η ΕΣΗΕΜ-Θ συνυπογράφει το αίτημα να ανακληθούν οι απολύσεις, στηρίζει τις διαπραγματεύσεις με τις δημοσιογραφικές ενώσεις της Ισπανίας και συμπαρίσταται στους εργαζόμενους του Antena 3 TV και τις οργανώσεις που τους εκπροσωπούν.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας προς την διεύθυνση του σταθμού, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι “η πρόθεση της εταιρείας να απολύσει 390 εργαζόμενους στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, αριθμός που αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των εργαζομένων, είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετη και αδικαιολόγητη. Οι απολύσεις αυτές δεν δικαιολογούνται ως απαραίτητες για λόγους οικονομικής εξυγίανσης, καθώς τα έσοδα του σταθμού κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών ξεπέρασαν τα 474 εκατομμύρια ευρώ.

“Ο σκοπός της διοίκησης είναι προφανώς να εφαρμόσει ένα πρότυπο ιδιωτικής τηλεόρασης που χαρακτηρίζεται από ένα αβέβαιο εργασιακό κλίμα και παράγει έργο χαμηλής ποιότητας. Αντιθέτως, εμείς υποστηρίζουμε ένα πρότυπο σταθερής απασχόλησης και εύρυθμων αρχών.”

 

Facebook Twitter