Η ΕΣΗΕΜ-Θ συμπαραστέκεται στους τεχνικούς που απολύθηκαν από το TV Μακεδονία

7 Σεπτεμβρίου 2015

Την παντελή αδιαφορία των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών τόσο για την ενημέρωση όσο για την εφαρμογή του νόμου επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες απολύσεις τριών τεχνικών από το TV Μακεδονία.

Είναι παλιά  τακτική του σταθμού, που ανήκει στον όμιλο ΑΝΤ1, να συρρικνώνει το προσωπικό του και να εκμεταλλεύεται την ανοχή της πολιτείας ώστε να διατηρεί άδεια ενημερωτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, αν και λειτουργεί πλέον με λιγότερους από 40 εργαζόμενους.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους απολυμένους τεχνικούς και την Ένωσή τους, ΕΤΙΤΒΕ, εντάσσοντας την εργασιακή περιπέτειά τους στη γενικευμένη αποψίλωση του χώρου της ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία με ιδιαίτερη σφοδρότητα έχει εκδηλωθεί και στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σειρά προτάσεων που έχει καταθέσει η ΕΣΗΕΜ-Θ ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης για την αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, διεκδικώντας να διατηρεί κάθε σταθμός που χαρακτηρίζεται ενημερωτικός με εθνική εμβέλεια ελάχιστο αριθμό εργαζομένων σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες.

Facebook Twitter