Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει στοχοποίηση αθλητικών συντακτών

25 Μαΐου 2007

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του προπονητή της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή Αλέξανδρου Λεώνη, ο οποίος εκτόξευσε ύβρεις εναντίον δημοσιογράφου μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ μπροστά σε κάμερες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η τακτική των ύβρεων μπορεί να χαρακτηρίζει αυτόν που την υιοθετεί, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να «στοχοποιεί» δημοσιογράφους και να υποδαυλίζει με δηλώσεις και ενέργειές του βίαιες συμπεριφορές.
 Με την έννοια αυτή, η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καθιστά τον συγκεκριμένο προπονητή αποκλειστικώς υπεύθυνο για την παραμικρή όχληση, παρεμπόδιση στο έργο του, απειλή, αποδοκιμαστική ή βίαιη συμπεριφορά αντιμετωπίσει όχι μόνο ο δημοσιογράφος τον οποίον εξύβρισε, αλλά και κάθε άλλος συνάδελφος που ασχολείται με το σχετικό ρεπορτάζ, και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειές της.
Ταυτόχρονα, καλεί τις δικαστικές και τις άλλες αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να διασφαλίσουν, όπως υποχρεούνται, την ανεμπόδιστη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου από όλους τους συναδέλφους και να αποτρέψουν έστω και σκέψη για άσκηση βίας εις βάρος δημοσιογράφων.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter