Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει τον εμπρησμό ΙΧ δημοσιογράφου

10 Απριλίου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου Δημήτρη Κανελλάκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου 9/4/2016.

Όσοι επέλεξαν αυτή την τακτική του υποκόσμου για να «απαντήσουν» στο δημοσιογραφικό έργο του αθλητικού συντάκτη, πέρα από την ποινική ευθύνη που φέρουν για την  ενέργειά τους, τοποθετούνται αυτομάτως στους αμετανόητους εχθρούς της ελευθεροτυπίας, που δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος δε φιμώνεται και ότι τέτοιες επιθέσεις ενισχύουν το μέτωπο κατά της άσκησης βίας.

Σε μια περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάρρευση, οι επιθέσεις οποιουδήποτε είδους εναντίον αθλητικών συντακτών μόνο να την επιταχύνουν μπορούν και έχουν θέση αποκλειστικά στο νοσηρό μυαλό όσων τις σχεδιάζουν και τις εκτελούν. Ο δημοσιογραφικός κόσμος και η κοινωνία τις αποδοκιμάζουν απερίφραστα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τις Αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια για να εντοπιστούν οι δράστες του εμπρησμού και θα αναφέρει τη συγκεκριμένη ενέργεια στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων.

 

Facebook Twitter