Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει τις απολύσεις στη ΔΕΠΘΕ

5 Ιουλίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει και καταγγέλλει την απόφαση της ΔΕΠΘΕ να απολύσει τρεις δημοσιογράφους.

Η τακτική του ακρωτηριασμού του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης είναι αδιέξοδη. Ακυρώνει τον λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα Μέσα, να προσφέρουν υπεύθυνη και συγκροτημένη πληροφόρηση στους πολίτες. Το δημοσιογραφικό προσωπικό της ΔΕΠΘΕ έχει πλέον τόσο απομειωθεί, ώστε είναι λειτουργικά αδύνατο να ανταποκριθεί στον ρόλο τον οποίο έχει ταχθεί να διεκπεραιώσει. Πέραν αυτών, ακυρώνονται στην πράξη οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις που προσωπικά έχει δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης (η πλέον πρόσφατη μόλις προ εβδομάδος), ότι θέλει να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει με κάθε τρόπο τα ραδιοτηλεοπτικά δημοτικά Μέσα.

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης να αξιώσουν την ανάκληση των απολύσεων, να αναδείξουν τη δραματική υποχρηματοδότηση της ΔΕΠΘΕ και να συμβάλουν ώστε αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί επαρκώς, κατά τον προορισμό της. Στο πλαίσιο των δικών της ενεργειών, η ΕΣΗΕΜ-Θ θα προσπαθήσει να καταστήσει τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κοινωνούς του προβλήματος και προκηρύσσει εικοσιτετράωρη απεργία στη ΔΕΠΘΕ την Πέμπτη 12 Ιουλίου, από τις 06.00 π.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ. της επομένης.

 

 

 

Facebook Twitter