Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την απόλυση του Γ. Σκαμπαρδώνη

30 Σεπτεμβρίου 2005
 
Με μια απόλυση συναδέλφου «αιτιολογημένη» με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, η διοίκηση της «Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Α.Ε.» δείχνει για μιαν ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο και αποδεικνύει ότι δεν έχει στο στόχαστρό της απλώς τους δημοσιογράφους αλλά και την ίδια την ελευθερία της έκφρασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης καταδικάζει με αγανάκτηση την απόλυση του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, ο οποίος  «τιμωρήθηκε» με αυτόν τον τρόπο από τον εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της εργοδοσίας κ. Π. Αντωνόπουλο, διότι σε συνέλευση των εργαζομένων στην Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., με θέμα την καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων και αναδρομικών, την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πλήθος άλλων εργασιακών και λειτουργικών προβλημάτων,  «μίλησε εναντίον της εταιρίας»!
Ο κ. Αντωνόπουλος έχει δείξει και στο παρελθόν την προτίμησή του σε αντιλήψεις που παραπέμπουν ευθέως στο  «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Αυτή τη φορά, όμως, υπερέβη κάθε όριο, αμφισβητώντας την ίδια την πεμπτουσία της δημοκρατίας, που είναι η ελευθερία του λόγου.
Αν ο κ. Αντωνόπουλος θεωρεί ότι ένας δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του στο ίδιο το σωματείο του, είναι άξιον απορίας πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως εκδότη εφημερίδας, που οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και τη δημοκρατία.
Αν θεωρεί πως απολύοντας ένα από τα στελέχη του συγκροτήματος και βραβευμένο συγγραφέα υπηρετεί τα συμφέροντα μιας ιστορικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, θα είχε ενδιαφέρον να δηλώσει πώς αντιλαμβάνεται την απαξίωσή της.   
Η απάντηση που θα λάβει από την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., όμως, δεν θα του αφήσει την παραμικρή αμφιβολία ότι η συμπεριφορά και η τακτική του δεν είναι ανεκτές ούτε από τον δημοσιογραφικό κόσμο, ούτε από την κοινωνία και την εποχή μας.
 
Facebook Twitter