Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την αδιαλλαξία της ΔΕΠΘΕ

20 Δεκεμβρίου 2005
 
Την οδό της αδιαλλαξίας και της αλαζονικής συμπεριφοράς φαίνεται να επιλέγει η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας στη διαπραγμάτευσή της με την ΕΣΗΕΜ-Θ για την υπογραφή νέας Σύμβασης Εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα της (TV 100, FM 100).

Επί σχεδόν ένα χρόνο, παρά την προφανή τακτική κωλυσιεργίας που επιδεικνύει η ΔΕΠΘΕ, η ΕΣΗΕΜ-Θ προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με καλή πίστη, διαλλακτικότητα, συγκεκριμένες προτάσεις και σαφή επιχειρήματα. Έναντι αυτών, η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ επέλεξε να αντιπαρατάξει μια εξώδικο απαράδεκτου ύφους, στην οποία απουσιάζει οποιοδήποτε επιχείρημα αλλά αντιθέτως πλεονάζουν οι υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να διαπραγματεύονται, αλλά και για το πώς πρέπει να αντιλαμβάνονται την οικονομική κατάσταση άλλων εργαζομένων.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει απερίφραστα και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εξωδίκου, αλλά και την αδιάλλακτη στάση που αυτή εκφράζει, και τονίζει ότι παρόμοιες τακτικές κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην εργασιακή ειρήνη.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει την ανάγκη για αποκατάσταση του ουσιαστικού διαλόγου και σε αντίθετη περίπτωση έχει αποφασίσει ότι θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 
Facebook Twitter