Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει τη φασιστική συμπεριφορά μέλους της Χρυσής Αυγής

7 Ιουνίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την άγρια επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη, σε συνομιλητές του κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τηλεοπτικό σταθμό.

          Η φασιστική αυτή συμπεριφορά, που εκφράζεται πλέον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, με ξυλοδαρμούς και φραστικές επιθέσεις, πέρα από τη δημόσια καταδίκη που ασφαλώς θα γνωρίσει, πρέπει να αποτελέσει έσχατη προειδοποίηση προς την κοινωνία, αλλά και τον δημοσιογραφικό κόσμο για τους κινδύνους που διατρέχει η δημοκρατία, όταν επιτρέπουμε να παρεπιδημεί στον δημόσιο διάλογο έστω και η ελάχιστη εκδήλωση βίας, από οποιαδήποτε πλευρά και με οποιονδήποτε τρόπο.

          Ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται για οργάνωση που προπαγανδίζει το μίσος και λειτουργεί με την τρομοκράτηση όλων όσων εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε διαφορετικό της μισαλλόδοξης αντίληψης και φασιστικής συμπεριφοράς τους.

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται, απειλεί τη δημοκρατία, τον κοινωνικό ιστό, την ομαλότητα στη χώρα. Πρώτος στόχος τους είναι ο Τύπος, ο οποίος θα αντισταθεί και θα αποτελέσει προπύργιο της ελευθεροτυπίας, της δημοκρατίας και εντέλει της ίδιας της κοινωνίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη όλου του δημοσιογραφικού κόσμου να μην αφήσει να επεκταθεί αυτό το νοσηρό φαινόμενο.

 

 

Facebook Twitter