Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει εισβολή στην ΕΡΤ3

17 Ιουνίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης με αγανάκτηση και οργή καταδικάζει την εισβολή μελών της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια αστυνομικών, στις 12.30 το μεσημέρι.

Περίπου 50 κρανοφόροι, οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούσαν κοντάρια με σημαίες, και κάποιοι ρόπαλα με καρφιά,  μπήκαν ανενόχλητοι στα γραφεία του τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα οποία φρουρούσαν μόλις δύο αστυνομικοί, και διεκδίκησαν να διακοπεί το πρόγραμμα για να μεταδοθεί διαμαρτυρία τους.
Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα αστυνομικών που έφτασαν επιτόπου «κατόπιν εορτής», επενέβησαν για να διώξουν τους εισβολείς, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να χρησιμοποιηθούν εντός των εγκαταστάσεων χημικά αέρια, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς που ήταν παρόντες εκείνη την ώρα στον χώρο.
Επανειλημμένως η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές αυξημένη προστασία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, οι οποίες έγιναν τον τελευταίο καιρό στόχος διαδοχικών επιθέσεων. Τα σημερινά επεισόδια αποδεικνύουν με τον πιο δυσάρεστο τρόπο πως παρ’ όλα αυτά οι δημοσιογράφοι του καναλιού παραμένουν επί της ουσίας απροστάτευτοι, γεγονός για το οποίο η Ένωση Συντακτών ζητεί να αποδοθούν ευθύνες.
Επιπλέον τονίζει ότι το γεγονός πως οι δημοσιογράφοι, ανεπηρέαστοι από κινδύνους και επιθέσεις, εξακολουθούν να επιτελούν το έργο τους και να υπηρετούν την ενημέρωση, δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού για κανέναν. Τουναντίον καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη όσων αδιαφορούν για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.
 
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. για μιαν ακόμη φορά:
 
– Καταδικάζει τα κρούσματα παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου, τις απειλές και την άσκηση βίας εις βάρος συναδέλφων, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
– Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα απαράδεκτα γεγονότα και να εξαντλήσουν τα όρια της δικαιοδοσίας τους για να προστατευθούν οι συνάδελφοι, και κατ’ επέκτασιν η ίδια η ελευθεροτυπία,  στο μέλλον.
 
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter