Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει εκδικητική απόλυση συναδέλφου

29 Σεπτεμβρίου 2005
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει απερίφραστα την απόλυση της δημοσιογράφου Ειρήνης Παπαγιάννη από τον όμιλο Alpha Media Group που εδρεύει στην Καβάλα. 
Η εν λόγω απόλυση έχει σαφέστατα χαρακτήρα εκδικητικό και αποτελεί «τιμωρία» που αποφάσισε να επιβάλει ο γενικός διευθυντής του Ομίλου κ. Κωνσταντίνος Τσίγκας στη συνάδελφο επειδή αυτή ενεγράφη στην Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ως μέλος και διεκδίκησε την νόμιμη αμοιβή της, όπως ορίζεται στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. θεωρεί την ενέργεια αυτή πρόκληση προς την ίδια την Ένωση και απόπειρα εκφοβισμού των συναδέλφων που επιθυμούν να εγγραφούν σε αυτήν. Οι δημόσιες δηλώσεις, μάλιστα, του κ. Τσίγκα, ότι δεν έχει ανάγκη μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. για τη λειτουργία και την οριστική αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών του Ομίλου, καθώς, όπως ισχυρίζεται, «έχει λάβει άδεια από τον κ. Θ. Ρουσόπουλο», συνιστούν συμπεριφορά αλαζονική και απαράδεκτη, στην οποία η Ένωση Συντακτών θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο.
Σχετικές καταγγελίες έχουν ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και στον υπουργό Επικρατείας, ενώ είναι σαφές ότι η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. θα συμπαρασταθεί με  κάθε νόμιμο τρόπο στη συνάδελφο κατά τη διεκδίκηση των δικαίων της.
Η διεύθυνση του ομίλου Alpha Media Group, αλλά και το σύνολο των εργοδοτών στον χώρο της ενημέρωσης, οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και εκτός του κράτους Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση που επιχειρούν κάτι παρόμοιο, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.
 
 

 

Facebook Twitter