Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει απρόκλητη επίθεση με χημικά από αστυνομικούς

12 Μαρτίου 2010

 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά που δέχθηκε από τα ΜΑΤ η ομάδα των δημοσιογράφων η οποία –μεταξύ άλλων διαδηλωτών– συμμετείχε στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η ανεξέλεγκτη και αδικαιολόγητη χρήση χημικών από τις δυνάμεις της αστυνομίας, στο επίκεντρο της ομάδας ατόμων που διαδήλωναν ειρηνικά και σε σημείο μάλιστα όπου ήταν εγκλωβισμένα χωρίς δυνατότητα διαφυγής, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν λιποθυμικά επεισόδια και κρίσεις άσθματος, εκτός των άλλων επιπτώσεων και της αναπνευστικής δυσφορίας που επιφέρει η χρήση δακρυγόνων και παρόμοιων χημικών.
Μόλις λίγες ημέρες μετά τον ψεκασμό του Μανόλη Γλέζου με χημικά και παρά την κατακραυγή που προκάλεσε το γεγονός, η ευκολία με την οποία οι αστυνομικοί αναίτια καταφεύγουν στη χρήση των συγκεκριμένων μέσων εναντίον πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά εγείρει μεγάλες πολιτικές ευθύνες, τις οποίες οφείλουν να αναλάβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, πρέπει να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς δυνάμεων της αστυνομίας.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook Twitter