Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει απολύσεις στο Mega

1 Δεκεμβρίου 2010
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει την ενέργεια του Mega να απολύσει αναιτιολόγητα δύο δημοσιογράφους από το ανταποκριτικό γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Με τον τρόπο αυτόν το Mega έδειξε πώς πραγματικά αντιλαμβάνεται αυτό που το ίδιο επαίρεται ότι προασπίζει, την αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση. Η συρρίκνωση του ανταποκριτικού γραφείου αυτόματα περιορίζει τον ενημερωτικό χαρακτήρα που από την αδειοδότησή του ο σταθμός υποχρεούται να διαθέτει.
Ταυτόχρονα, ενισχύει την αντίληψη που περιορίζει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων σε ασφυκτικά γεωγραφικά όρια και από καιρού εξαντλημένη θεματική εμβέλεια.
 Η ΕΣΗΕΜ-Θ παγίως υποστηρίζει -και έχει προετοιμάσει σχετική νομοθετική πρόταση- ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας οφείλουν, αν θέλουν να δικαιώνουν τον τίτλο τους, να διατηρούν πλήρως στελεχωμένα ανταποκριτικά γραφεία ανά την Ελλάδα. Το Mega, μετά και τις συγκεκριμένες απολύσεις, αποδεικνύει ότι προτιμά την τακτική της ευκαιριακής ενημέρωσης και της ανταλλαγής θεμάτων με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς από τη γνήσια δημοσιογραφική κάλυψη της επικαιρότητας και την έρευνα.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από την εργοδοσία του Mega να ανακαλέσει άμεσα τις συγκεκριμένες απολύσεις και να ενισχύσει τον ρόλο του ανταποκριτικού γραφείου του σταθμού στη Θεσσαλονίκη.
Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΗΕΜ-Θ θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των μελών της, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter