Η ΕΣΗΕΜ-Θ για τις περικοπές στην ΕΡΤ

8 Μαρτίου 2011
 
 
Υπερβαίνει τα όρια αντοχής σχεδόν όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ3 η απροκάλυπτα εισπρακτική αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η νέα περικοπή κατά 10% σε μισθούς εργαζομένων, με την επινόηση της ένταξης της ΕΡΤ ΑΕ στις ΔΕΚΟ, προστίθεται στην αρχική μείωση κατά 10% και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Συνολικά, δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν υποστεί τον τελευταίο χρόνο  συνολική μείωση αμοιβών πάνω από 34%.

Όλα αυτά, όταν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Τηλέμαχος Χυτήρης, αποδέχεται δημοσίως την τεράστια αδικία να είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ οι μοναδικοί στην Ελλάδα που δεν πήραν την παραμικρή αύξηση το 2009, πριν να εφαρμοστεί το μνημόνιο, επειδή δεν είχε υπογραφεί τότε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
 
Η επιμονή να μεταφέρεται στην ΕΡΤ ΑΕ η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία περικόπτονται αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχει συνέπειες που δεν αφορούν απλώς στο ήδη ασφυκτικά περιορισμένο εισόδημα των εργαζομένων, αλλά πλήττουν ευθέως το αγαθό της δημόσιας Ενημέρωσης.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter