Η ΕΣΗΕΜ-Θ για τις κινητοποιήσεις στον Αγγελιοφόρο

16 Μαΐου 2011
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σεβόμενο την δικαστική απόφαση βάσει της οποίας η 48ωρη απεργία στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος κρίθηκε πως είναι παράνομη, ανέστειλε την κινητοποίηση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Για τον ίδιο λόγο ανεστάλη η αντίστοιχη κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την ίδια ημέρα. Η 36ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ με έναρξη το βράδυ της Παρασκευής 13/5 ανεστάλη έπειτα από εισήγηση της ΕΣΗΕΜ-Θ στο δευτεροβάθμιο όργανο, καθώς η επιχείρηση σαφώς προειδοποίησε ότι θα εκμεταλλευθεί την κήρυξή της ως παράνομης για να απολύσει εργαζομένους χωρίς αποζημίωση.
 
Η επαναπρόσληψη όλων των δημοσιογράφων που απολύθηκαν από τη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ αποτελεί σταθερό αίτημα, το οποίο η ΕΣΗΕΜ-Θ θα επιδιώξει να ικανοποιηθεί με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της. Εξίσου σταθερά θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία της εφημερίδας, στόχος στον οποίο είναι σταθερά προσηλωμένοι οι εργαζόμενοι σε αυτή, όχι όμως η εργοδοσία και όσοι συντάσσονται με αυτήν.
 
Η συμπεριφορά και οι ενέργειες της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και η αδιαφορία της για τις προδιαγραφές ποιότητας του δημοσιογραφικού έργου είναι επιλογές που δεν ανταποκρίνονται στο παρελθόν της εφημερίδας, κάτι που προκλητικά αγνοούν όσοι αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον της.
Στις επιλογές αυτές και την αντίληψη που κομίζουν για την Ενημέρωση, οι εργαζόμενοι στον Αγγελιοφόρο έδειξαν εμπράκτως ότι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν, υπερασπιζόμενοι όχι απλώς τα δικαιώματά τους αλλά και την ιστορία του φύλλου.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Facebook Twitter