Η ΕΣΗΕΜ-Θ για τα τρία θύματα της παράλογης βίας

5 Μαΐου 2010
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις βίαιες ενέργειες που στοίχισαν τις ζωές τριών ανθρώπων στην Αθήνα και αμαύρωσαν τις ειρηνικές απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, μέλη της οποίας δέχτηκαν για μιαν ακόμη φορά αναίτια επίθεση με δακρυγόνα ενώ διαδήλωναν ειρηνικά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παγίως θεωρεί ότι κάθε εκδήλωση βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν έχει θέση σε καμιά διεκδίκηση και σε καμιά διαμαρτυρία. Αντιθέτως υπονομεύει και ακυρώνει αγώνες και αιτήματα, που οι υπερασπιστές της βίας φαντασιώνονται ότι υπηρετούν. Όταν τα αποτελέσματα αυτού του παραλογισμού μετριούνται σε ανθρώπινες ζωές, κοινωνία και πολιτεία έχουν την αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση να μην επιτρέψουν τη συνέχισή του.
Για τους δημοσιογράφους η υποχρέωση αυτή είναι συστατικό στοιχείο της ίδιας της ιδιότητάς τους: η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης σημαίνει διαρκή αγώνα κατά των συνθηκών που την ακυρώνουν, και η βία είναι η κορυφαία από αυτές.
 
           
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter