Η ΕΣΗΕΜ-Θ για τα νέα οικονομικά μέτρα

4 Μαρτίου 2010
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με αγωνία διαβλέπει τις συνέπειες των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όχι μόνο στο εισόδημα των δημοσιογράφων αλλά και στην ίδια την Ενημέρωση.

Οι δημοσιογράφοι Μέσων που εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πλήττονται από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις πέρα από το μέτρο που θα δικαιολογούσε μια κοινή και με αναλογικό σχήμα προσπάθεια συνεισφοράς στην αντιμετώπιση έκτακτων οικονομικών συνθηκών. Αντιθέτως αντιμετωπίζονται με ισοπεδωτική λογική και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με παράλογες υπερβολές. Στην ουσία πολλοί καλούνται να υπηρετούν το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης υπό συνθήκες οικονομικής αδυναμίας.
Για τους λόγους αυτούς η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί επιβεβλημένο να συγκροτηθεί υπό την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και σε συνεργασία με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις μέτωπο αντίδρασης όλου του κλάδου, το οποίο να προβλέπει κινητοποιήσεις σε συντονισμό με το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα.  
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter