Η ΕΣΗΕΜ-Θ για τα Δημοτικά ΜΜΕ

25 Οκτωβρίου 2011
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την τακτική της διοίκησης των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης να απομακρύνει δημοσιογράφους επικαλούμενη τυχόν απασχόλησή τους σε Μέσα που αυθαιρέτως χαρακτηρίζει ανταγωνιστικά προς το FM100 ή την TV100.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει αναπτύξει στη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ τη νομική επιχειρηματολογία η οποία καθιστά άκυρους τους ισχυρισμούς της περί ανταγωνιστικότητας. Επιπλέον έχει επισημάνει και στον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ότι η απομάκρυνση δημοσιογράφων και ο περιορισμός του ενημερωτικού χαρακτήρα των δημοτικών ΜΜΕ είναι ενέργειες απολύτως αναντίστοιχες με την προσπάθεια που καταβάλλεται για να εδραιωθεί η θέση τους και να προστατευτεί το δικαίωμα των Θεσσαλονικέων σε αξιόπιστη τοπική ενημέρωση.
 
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να εγκαταλείψει την προσπάθεια να απομακρυνθούν συνάδελφοι από τα προγράμματα των Μέσων της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση και ανάπτυξη του ενημερωτικού χαρακτήρα του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Facebook Twitter