Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη λύπη της για τη στάση του Υπουργού Τύπου

4 Σεπτεμβρίου 2003

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. διαπιστώνει με λύπη του, για μια ακόμα φορά, την πλήρη περιφρόνηση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε. Χρ. Πρωτόπαπα προς τη νομιμότητα και τους κανόνες δικαίου που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις εργοδοσίας και εργαζομένων. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η εργοδοσία εκπροσωπείται από το κράτος.

Δύο χρόνια μετά την επίσημη θέση του ζητήματος των δημοσιογράφων που απασχολούνται στην ΕΡΤ 3 με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου, την καταγγελία των υπευθύνων και κυρίως του υπουργού Τύπου στην Βουλή των Ελλήνων, το γραφείο απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Διεύθυνση Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ο πρώην συνδικαλιστής υπουργός, αρνείται να αναθεωρήσει το καθεστώς των συμβάσεων έργου, που αντί των συμβάσεων εργασίας, διέπει το σύνολο σχεδόν των δημοσιογράφων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΕΡΤ 3 και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ. Και όλα αυτά ενώ εξαγγέλλονται μέτρα και χάρτες αποκατάστασης και ενίσχυσης των κοινωνικών εργασιακών δικαιωμάτων των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του υπουργού Τύπου και διαμαρτυρόμενο για την εχθρική του στάση απέναντι στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή του από όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει εντονότερα τους αγώνες του μέχρι την πλήρη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των δημοσιογράφων που εργάζονται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, για την εφαρμογή των αρχών του εργατικού δικαίου, όπως προβλέπεται και από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter