Η ΕΣΗΕΜ-Θ αναζητεί εργαλεία για… Media Hackers

18 Ιανουαρίου 2013

 

 

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συνεχίζει την προσπάθεια να ενισχύονται οι δημοσιογράφοι με εφόδια που απαιτεί το ολοένα πιο σύνθετο ενημερωτικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Media Hackers, που έχει στόχο να αναπτύξει εργαλεία εκπαίδευσης για δημοσιογράφους και να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

Δέκα λεπτά χρειάζονται για να απαντηθεί το ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ που ετοιμάσαμε για να καταγράψουμε με ακρίβεια τις πραγματικές ανάγκες κατάρτισης, όπως τις αντιμετωπίζουν στην εργασιακή καθημερινότητά τους οι δημοσιογράφοι.

Οι απαντήσεις  θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας ώστε να αναπτυχθούν από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εξειδικευμένα σεμινάρια κατάρτισης στα Νέα Μέσα, και ανάλογα ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές.

Οι απαντήσεις θα συγκεντρώνονται ως την 1η Μαρτίου 2013.

 

Το πρόγραμμα Media Hackers συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και υλοποιείται από οκτώ (8) συνεργάτες σε έξι (6) συμμετέχουσες χώρες (Ελλάδα, Βέλγιο, Κύπρος, Γερμανία, Ρουμανία και Ολλανδία), που εκπροσωπούν δημοσιογράφους, φορείς δημοσιογραφικής εκπαίδευσης, φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και φορείς  παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, www.mediahackers.eu

Συνδεθείτε στη σελίδα των Media Hackers στο Facebook, πατήστε like και μείνετε συντονισμένοι για τα νέα του προγράμματος! 

Facebook Twitter