Η επέτειος του Πολυτεχνείου και το δημοσιογραφικό καθήκον

14 Νοεμβρίου 2014

Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι για τον δημοσιογραφικό κόσμο σταθερό σημείο αναφοράς στη σημασία που έχει το αγαθό της ελευθερίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Παράλληλα αποτελεί εξίσου σταθερή υπόμνηση του δημοσιογραφικού καθήκοντος να προστατεύονται η ελεύθερη έκφραση και η άσκηση κριτικής.

            Η συγκυρία όχι μόνο δεν ευνοεί αλλά αντιθέτως δυσχεραίνει το δημοσιογραφικό έργο. Οι οικονομικές και οι εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται οι δημοσιογράφοι να ενημερώσουν το κοινό μπορούν να δυναμιτίσουν θεμελιώδεις αρχές της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της ίδιας της δημοκρατίας εντέλει, της οποίας αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο. Η συλλογική ανάγκη όμως υπαγορεύει να υπερασπιστούμε τις αρχές αυτές όσο πιο σθεναρά μπορούμε και να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τους όρους που επιτρέπουν να φτάνει σε όλους ελεύθερη, αξιόπιστη και ποιοτική ενημέρωση.

        Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης συντάσσεται με το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και του συνδικαλιστικού κινήματος στην προσπάθεια να επιλυθούν τα προβλήματα και να δικαιωθούν τα αιτήματα του κλάδου, και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

           Εκφράζει παράλληλα τον βαθύ σεβασμό της σε όσους έχασαν ή διακινδύνευσαν την ίδια τους τη ζωή για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Facebook Twitter