Η ΕΟΔ καταγγέλλει τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής προς τους δημοσιογράφους

9 Μαΐου 2012
 
 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε τη συμπεριφορά του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή»:

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) εξέφρασε σήμερα την μεγάλη ανησυχία της για την εντελώς απαράδεκτη μεταχείριση που επιφύλαξε στους δημοσιογράφους το ακροδεξιό ελληνικό κόμμα «Χρυσή Αυγή», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (6 Μαΐου).
Το κόμμα επέβαλε περιοριστικούς όρους στους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ηγέτης του Φύρερ Ν. Μιχαλολιάκος, του οποίου το κόμμα εξασφάλισε 21 θέσεις στην Ελληνική Βουλή. Οι περιορισμοί αφορούσαν τον αποκλεισμό ορισμένων δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου, συμπεριλαμβανομένων και όσων αρνήθηκαν να σηκωθούν όρθιοι όταν ο κ. Μιχαλολιάκος μπήκε στην αίθουσα.
Ο πρόεδρος της ΕΟΔ, Άρνε Κένιγκ, δήλωσε: “Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό και πρωτοφανές περιστατικό. Προσωπικά, ανησυχώ ιδιαίτερα με την επιθετικότητα που έδειξαν προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήθελαν μόνο να κάνουν τη δουλειά τους. Όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σέβονται τους δημοσιογράφους και το επαγγελματικό τους καθήκον για την ενημέρωση των πολιτών”.
Η ΕΟΔ ενώνει τη φωνή της με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και τις άλλες ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, που καλούν τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ να προβάλλουν αντίσταση σε αυτές τις απαράδεκτες αξιώσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία της Δημοκρατίας».
 
Facebook Twitter