Η ΕΟΔ για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

30 Οκτωβρίου 2006
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.), που συνεδρίασε στο Ελσίνκι, εξέφρασε τη στήριξή της στον αγώνα που κάνει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.) για να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας δεκάδων δημοσιογράφων που προσελήφθησαν με επισφαλείς όρους στην ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση (ΕΡΤ).

 
«Οι δημοσιογράφοι προσδοκούν από έναν δημόσιο φορέα ενημέρωσης να θέτει πρότυπα, και σε αυτό το πλαίσιο ελπίζουμε ότι η ΕΡΤ θα σεβαστεί πράγματι τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του δυναμικού που απασχολεί με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου και θα του παράσχει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. Άρνε Κένιγκ.
 
Για την 1η Νοεμβρίου προγραμματίστηκε απεργία, με την οποία η Ένωση ζητά να μετατραπούν οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και να μην υπάρξουν ανάλογοι επισφαλείς όροι εργασίας στο μέλλον.
 
«Καθώς θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες απεργία για την υπεράσπιση των όρων εργασίας των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ, ελπίζουμε ότι η διοίκηση θα επιδείξει ευαισθησία για το ζήτημα», είπε ο Άρνε Κένιγκ. «Είναι πολύ σημαντικό ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ελπίζουμε ότι για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους θα εξασφαλιστεί βέβαιο μέλλον στην επιχείρηση η οποία τους απασχολεί μέχρι στιγμής».
 
Facebook Twitter