Η ενημέρωση δεν ΔΕΚΟποιείται

12 Σεπτεμβρίου 2012

 

 

Ως συνέχεια – και σε επίρρωση – της χθεσινής ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την κυβερνητική τακτική στα Δημόσια ΜΜΕ, με ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΡΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προσυπογράφει σχετικό ψήφισμα των εργαζομένων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το οποίο καλούν την κυβέρνηση «να λύσει με κάθε τρόπο το πρόβλημα της ουσιαστικής έλλειψης διοίκησης στο εθνικό πρακτορείο».

 

 

 

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα:

– Για να πάψει το εθνικό πρακτορείο της χώρας να είναι ΔΕΚΟ. Η ενημέρωση δεν μπορεί να ΔΕΚΟποιείται.

– Για να μη γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς μας, που ήδη έχουν μειωθεί κατά 35% μεσοσταθμικά και που, με βάση πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα δημόσια ΜΜΕ η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή, δεν πρέπει να μειωθούν περαιτέρω. Κάθε προσπάθεια εφαρμογής ενιαίου μισθολογίου στο ΑΜΠΕ θα μας βρει αντίθετους.

– Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας που θα τινάξει στον αέρα το ΑΜΠΕ καθώς θα απομακρυνθούν στελέχη άξια και σημαντικά για τη λειτουργία του πρακτορείου».

Και καταλήγουν ότι θα συντονίσουν τον αγώνα τους με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και όλους τους εργαζόμενους της χώρας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.

Ταυτόχρονα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο χώρο των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για την επιβίωση των δημοτικών ΜΜΕ, που να προσφέρουν ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, έξω από λογικές τροϊκανής παραπληροφόρησης και υποπροϊόντων life style, Και να αποκρουστούν λογικές που τα θεωρούν “περιττό βάρος” για τους Δήμους.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

Facebook Twitter